У бізнесі пропозиції готового напою виграють ті компанії, які можуть приготувати найкращу каву. Адже можна швидко відрізнити хорошу каву від поганої за її ароматом і смаком. Навряд чи хто-небудь буде купувати погану кави вдруге.
Для того, щоб залучити нових клієнтів і утримати постійних відвідувачів, популярні кав'ярні, кафе та інші продавці готової кави, намагаються запропонувати тільки якісний напій різних сортів і їх комбінацій.
Кінцева якість кави залежить не тільки від способу її приготування. Важливо організувати правильний маршрут зерна від місця зростання до кав'ярні. Тому важлива раціональна логістика кави, яка включає в себе весь етап від вибору постачальника і часу збору врожаю до транспортування і, звичайно, обсмажування.
Як відомо, кавові дерева ростуть в так званому кавовому поясі, зоні уздовж екватора, шириною в десятки кілометрів. Але врожай кави дозріває не одночасно в країнах кавового пояса. Тому ми обов'язково враховуємо в яку пору року і в якій країні його слід купувати.
Ми враховуємо всі фактори, що впливають на якість кави. До них відноситься склад ґрунту, на якому ростуть кавові ягоди, своєчасність збору врожаю, технологія отримання кавових зерен з ягід, його сортування, правильне зберігання, упаковка і транспортування.
Ми віддаємо перевагу постачальникам кави, які використовують переважно ручне збирання кави, що зводить до мінімуму наявність незрілих зерен.
У процесі відбору кавових зерен ми купуємо їх невеликими партіями у різних постачальників. Ми оцінюємо якість зеленої сировини, розмір і цілісність зерен. Після обсмажування виявляємо відсоток незрілих зерен, наявність квакерів та інших дефектів і проводимо професійний каппінг. І вже після цього робимо основну закупівлю.
Після закупівлі основної партії кави ми приступаємо до процесу її обсмажування. Під час обсмажування зерна змінюють свій колір з зеленого до світло-коричневого за рахунок того, що цукор і амінокислоти, які містяться в зернах, вступають у хімічну реакцію.
Навіть якщо це звучить просто, обсмажування зерен - це складний процес. Неможливо якісно та рівномірно обсмажити зерна в звичайній духовці або на іншому обладнанні, яке не призначене для цього. Отже, краще купити свіжообсмажену кави, а не намагатися обсмажувати її на непристосованому обладнанні.
Ми не економимо на технічному оснащенні, використовуємо тільки перевірене обладнання відомих виробників, яке дозволяє точно дотримуватися всіх технологічних процесів.
Наші майстри з обсмажування кави обирають оптимальний профиль обсмажування для кожної партії зерен.
Після обсмажування, на сортувальних машинах видаляються камінчики, квакери, незрілі і дефектні зерна. Професійні каппери проводять каппінг для оцінки якості обсмажування.
У нас спеціально підготовлені сухі виробничі приміщення, які відповідають усім необхідним санітарним нормам і правилам.